Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
- Verwarm de olie en bak de ui al omscheppend glazig. Schep de portobello en 1 eetlepel Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak de repen op hoog vuur 4 - 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper.
- Rooster de hazelnoten goudbruin.
- Schep de tomaten door het portobello-mengsel en bak nog 3 - 4 min. Schenk het sinaasappelsap erbij en warm nog 2 min. door.
- Serveer de zilvervliesrijst in wijde kommen en schep het portobello-mengsel erop. Bestrooi met de feta, hazelnoten en de rest van de Italiaanse kruiden.
Tip: Vervang de portobello’s door 500 g kastanjechampignons of door 250 g kastanjechampignons en 150 g shiitakes.
Bevat p.p: 590 kcal. 14 g eiwit, 28 g vet waarvan 7 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel