Bulgurpilav

met courgette en feta

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
645 kcal
Bulgur Bulgurpilav Met Courgette En Feta

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 courgette, in blokjes
  • 300 g feta blokjes, uitgelekt
  • 3 el verse peterselie, fijngehakt
  • 50 g geschaafde amandelen, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Fruit de uisnippers in de olie goudbruin. Schep de bulgur erbij en bak het al omscheppend 5 min. Schenk de groentebouillon erbij, roer het om en laat de bulgur afgedekt zachtjes 10 min. koken, zodat al het vocht wordt opgenomen.
  2. Schep de courgette en de feta erbij en stoof, afgedekt, nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper en voeg peterselie en geschaafde amandelen toe.
  3. Serveer de bulgurpilav als vegetarisch hoofdgerecht.

Tip: Voeg 2 eetlepels fijngehakte verse dille toe.

Bevat p.p.:
645 kcal, 23 g eiwit, 33 g vet en 62 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.