Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Bulgurpilav
met courgette en feta
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 45 minuten
- Voedingswaarde:
- 645 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Fruit de uisnippers in de olie goudbruin. Schep de bulgur erbij en bak het al omscheppend 5 min. Schenk de groentebouillon erbij, roer het om en laat de bulgur afgedekt zachtjes 10 min. koken, zodat al het vocht wordt opgenomen.
- Schep de courgette en de feta erbij en stoof, afgedekt, nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper en voeg peterselie en geschaafde amandelen toe.
- Serveer de bulgurpilav als vegetarisch hoofdgerecht.
Tip: Voeg 2 eetlepels fijngehakte verse dille toe.
Bevat p.p.: 645 kcal, 23 g eiwit, 33 g vet en 62 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur