Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.
Snelle Surinaamse makreel
met kruidige spitskool
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 630 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de blokjes tomaat en knoflook toe en roerbak het geheel circa 3 minuten.
- Voeg al roerend de spitskool toe en roerbak nog circa 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de gerookte makreelfilet toe.
- Meng de massala door het geheel.
- Voeg de Panklaar Toverrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verdeel het gerecht over 4 diepe borden.
Tip: Frisse twist? Serveer er zelfgemaakt Surinaams zuurgoed bij. Doe daarvoor de komkommer en rode uien in een kom, schenk er azijn en een kop lauwwarm water bij en breng op smaak met zout, suiker en kruidnagel.
Tip: Zuurgoed over? Bewaar het in de koelkast, zo blijft het langer houdbaar!
Bevat p.p.: 630 kcal. 30 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
PanKlaar Toverrijst