Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.
Quinoa goreng met tempeh
en pindadressing
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 690 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Wrijf de rode peper fijn in een vijzel. Voeg nu de pinda’s en de knoflook toe en wrijf tot een pasta. Voeg eventueel een scheutje neutrale olie toe om het smeuïger te maken. Je kunt eventueel ook een hakmolen gebruiken.
- Meng de pasta in een kommetje met de ketjap, sojasaus, het limoensap en 2 eetlepels water tot een dressing.
- Snijd de tempeh in kleine blokjes, of haal langs een grove rasp voor een ‘gehakt-effect’.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de tempeh met een snuf zout in een paar minuten bruin. Voeg 2 eetlepels van de dressing toe, roer door.
- Doe de voorgestoomde quinoa bij de tempeh in de wok. Verhoog het vuur en schep een minuut regelmatig door, zodat de quinoa goed bakt.
- Voeg nu de lenteui en paprika toe. Laat Voeg de taugé uitlekken in een vergiet als laatste door de gebakken quinoa.
- Verdeel over 2 borden en serveer met de dressing en cassavekroepoek.
Tip: garneer de quinoa met gebakken uitjes.
Bevat p.p. (excl. kroepoek) 690 kcal. 18 g eiwit, 29 g vet, waarvan 4 g verzadigd, 55,5 g koolhydraten en 29,5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Voorgestoomde Quinoa