Bereidingswijze
- Hak de stelen en de blaadjes van de takjes basilicum fijn. Rasp of pers de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngehakte stelen en de helft van de blaadjes met de knoflook 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze in 6 min. zacht en sappig.
- Knijp intussen lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de rijst door de tomaat. Voeg 75 ml water toe en verwarm al roerende 2-3 min.
- Breng de risotto op smaak met peper. Schep de risotto op 2 borden. Verdeel er de burrata over. Bestrooi met de resterende fijngehakte basilicumblaadjes.
Tip: Fruit voor pikante risotto met de basilicum en knoflook een mespunt gedroogde chilivlokken mee.
Tip: Ook lekker met cherrytomaatjes.
Bevat p.p.: 510 kcal, 12 g eiwit, 33 g vet waarvan 14 g verzadigd, 40 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel