Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Turkse kip
met bulgur en tomaat
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 725 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip in 4 - 5 min. rondom bruin. Leg ze apart.
- Schep de ui, knoflook, rode peper en paprika door het bakvet en roerbak 2 - 3 min. tot de ui en paprika wat zachter worden. Schep de tomaten erdoor en vervolgens de bulgur, komijn en kaneel. Roerbak nog 1 minuut.
- Leg de kip en de worst in de pan tussen de bulgur en schenk de bouillon er bij. Stoof de bulgur en kip met het deksel schuin op de pan in 15 - 20 min. zachtjes gaar. Garneer met wat gehakte peterselie. Lekker met een frisse groene salade.
Tip: Liever vega? Roerbak alleen de groenten, bulgur en kruiden en schenk er groentebouillon bij. Serveer met plakjes gebakken halloumi.
Bevat p.p: 725 kcal. 42 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur