Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met zout, versgemalen zwarte peper, kaneel en 1½ eetlepel olie. Leg ze in een ovenschaal.
- Schil 1 sinaasappel en snijd deze plakken. Halveer de plakken. Halveer de dadels en verwijder de pitten. Verdeel de ui, sinaasappel en dadels tussen de kip.
- Boen de andere sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit. Meng de resterende olie, sinaasappelrasp en oregano met zout en versgemalen peper door het sap en schenk dit over de ingrediënten.
- Laat de kip met ui en dadels in 25 - 30 min. garen en licht kleuren in de oven. Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met wat zout in 8 - 10 min. beetgaar. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak.
- Laat de sperzieboontjes uitlekken. Serveer de bulgur in wijde kommen en schep de kip met ui, sinaasappel en dadels aan één kant en schep de sperzieboontjes aan de andere kant.
Tip: Bestrooi het gerecht met grof gehakte, geroosterde amandelen.
Bevat p.p: 600 kcal. 30 g eiwit, 19 g vet waarvan 4 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel