Bereidingswijze
- Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak in 3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
- Halveer intussen de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het avocadovlees in dunne plakjes.
- Neem de biefstukken uit de pan en laat ze in aluminiumfolie rusten. Verhit de laatste 2 el olie in de pan. Voeg de sugar snaps toe en bak ze in 4-5 min. al omscheppend beetgaar.
- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sesamolie door de mayonaise. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Voeg de limoenrasp en 1 el limoensap toe aan de mayonaise.
- Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes. Snijd ook de biefstuk in reepjes.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de avocado, de biefstuk, de sugarsnaps, de radijsjes en de zeewiersalade over de rijst. Garneer de poke bowl met de limoen-sesammayonaise.
Tip: Rooster in een koekenpan 2 tl sesamzaad goudbruin en bestrooi de poke bowls ermee.
Vega-tip: Liever zonder vlees? Vervang de biefstuk door gebakken paddenstoelen of champignons.
Bevat p.p.: 750 kcal, 25 g eiwit, 49 g vet waarvan 6 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel