Bereidingswijze
- Snijd de zalmfilet in blokjes en meng ze met 2 theelepels harissa en 3 eetlepels citroensap. Laat de zalm op een koele plaats 2-3 uur staan tot de zalm bijna ‘gaar’ is.
- Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Maal de cashewnoten in de keukenmachine fijn.
- Verwarm de olie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de cashewnoten met 1 theelepel harissa en 150-200 ml water erdoor en laat 2 - 4 min. zachtjes pruttelen tot het een saus wordt. Breng op smaak met zout en harissa naar smaak.
- Stoom de broccoliroosjes in een stoommand in een pan boven een laag kokend water in 5 min. beetgaar, of kook ze in 3 - 4 min. in ruim kokend water. Snijd de kontjes van de slakropjes en maak de blaadjes los. Schep de dille door de zalm.
- Schep de meergranenrijst in grote kommen en schep aan één kant de blokjes zalm en daarnaast de slablaadjes en broccoliroosjes. Schep wat van de cashewnotensaus in het midden.
Tip: Poké bowl is overgewaaid uit Hawaii en helemaal hip. De basis is rijst met in citroensap gemarineerde vis en groenten. Dat vraagt om zelf te variëren. Er bestaan poké bowl restaurants waar je tal van combinaties kunt proeven!
Bevat p.p: 635 kcal. 35 g eiwit, 29 g vet waarvan 6 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel