Hachee met bockbier

abrikozen en rode kool

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten + ca. 2½ uur stoven
Voedingswaarde:
900 kcal
Half Volkoren Toverrijst Gestoofde Hachee Met Abrikozen

Ingrediënten

  • 5 el olie
  • 600 g runderpoulet
  • 2 el bloem
  • 1 zak gesneden uien (300 g)
  • 1 flesje bockbier (300 ml)
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 300 g Lassie Half volkoren Toverrijst
  • 1 grote pot rodekool met stukjes appel

Optioneel:

  • 400 g spruitjes, gekookt

Bereidingswijze

1. Verhit de helft van de olie. Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem en bak het op hoog vuur rondom goudbruin. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de uien 10 min. zonder te kleuren. Voeg de uien, het bier en de kruidnagel toe aan het vlees. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en verdeel de abrikozen erover. Breng op smaak met zout en peper. Laat de hachee in ca. 2 uur afgedekt garen.

2. Kook een half uur voordat het vlees gaar is de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

3. Verwarm intussen de rodekool volgens de aanwijzingen op het etiket.

4. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de rodekool en hachee erbij.

Tip: Meer groenten? Serveer met gekookte spruitjes!

Bevat p.p.: 900 kcal. 43 g eiwit, 24 g vet waarvan 5 g verzadigd, 118 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Zilver rijst 400g tekst wit
Tover Zilver rijst

Met Lassie Tover Zilver geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In het pak vind je namelijk zilvervliesrijst gecombineerd met het gemak van Toverrijst.

Lassie Tover Zilver rijst Builtjes 300g tekst wit
Tover Zilver rijst Builtje

Lassie Tover Zilver rijst geeft je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. Dankzij de builtjes verspil je geen rijst: één builtje is genoeg voor één persoon.