Bereidingswijze
1. Verhit de helft van de olie. Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem en bak het op hoog vuur rondom goudbruin. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de uien 10 min. zonder te kleuren. Voeg de uien, het bier en de kruidnagel toe aan het vlees. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en verdeel de abrikozen erover. Breng op smaak met zout en peper. Laat de hachee in ca. 2 uur afgedekt garen.
2. Kook een half uur voordat het vlees gaar is de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
3. Verwarm intussen de rodekool volgens de aanwijzingen op het etiket.
4. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de rodekool en hachee erbij.
Tip: Meer groenten? Serveer met gekookte spruitjes!
Bevat p.p.: 900 kcal. 43 g eiwit, 24 g vet waarvan 5 g verzadigd, 118 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel