Groene bulgursalade

met gerookte zalm en avocadodressing

Personen:
4
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
615 kcal
551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 ml yoghurt
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 250 g Lassie Bulgur
  • 100 g babyspinazie (zak)
  • 200 g sojaboontjes (bakje, koelvers)
  • 100 g gerookte zalmblokjes (bakje)
  • Extra nodig: staafmixer met hakmolentje

Optioneel

  • 2 el fijngesneden koriander
  • 3 el zaden- en pittenmix, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens aanwijzingen op het pak.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje van de staafmixer. Voeg de yoghurt en het limoensap toe en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de bulgur samen met de spinazie, de helft van de sojaboontjes en de helft van de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de bulgursalade over 2 diepe borden, verdeel de rest van de sojaboontjes en de zalmblokjes erover. Schep de avocado-dressing erop.

Tip: Pureer de koriander met de avocado mee voor een verrassende smaak in de dressing. Strooi de zaden- en pittenmix over de salade.

Bevat p.p.: 615 kcal. 32 g eiwit, 32 g vet waarvan 5 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.