Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Groene bulgursalade
met gerookte zalm en avocadodressing
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 615 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens aanwijzingen op het pak.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje van de staafmixer. Voeg de yoghurt en het limoensap toe en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de bulgur samen met de spinazie, de helft van de sojaboontjes en de helft van de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de bulgursalade over 2 diepe borden, verdeel de rest van de sojaboontjes en de zalmblokjes erover. Schep de avocado-dressing erop.
Tip: Pureer de koriander met de avocado mee voor een verrassende smaak in de dressing. Strooi de zaden- en pittenmix over de salade.
Bevat p.p.: 615 kcal. 32 g eiwit, 32 g vet waarvan 5 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur