Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kabeljauw in met zout, versgemalen peper en citroensap en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw met peterselie en dille en leg op elk stuk een klontje boter. Leg de tomaten rond de vis en gaar in de oven in 10 - 15 min.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd intussen de broccoliroosjes van de stronk, schil de stronken met een dunschiller en snijd ze in blokjes.
- Kook de broccoliroosjes en blokjes stronk in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3 - 4 min. beetgaar.
- Serveer de rijst in wijde kommen en leg de vis aan één kant erop. Leg de tomaten en broccoli ernaast. Schenk het vocht uit de ovenschaal in een wijde pan, roer de tomatenpuree en Griekse yoghurt met wat zout en peper erdoor en laat het mengsel op hoog vuur al kloppend met een garde inkoken tot een dunne saus. Geef de saus er apart bij.
Tip: Voor een extra rijke saus kun je in plaats van Griekse yoghurt crème fraîche nemen. Liever wat slanker? Neem dan Griekse yoghurt met 0% vet.
Bevat p.p:
510 kcal. 33 g eiwit, 11 g vet waarvan 6 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel