Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.
Parelcouscous met romige spekjessaus
en spinazie
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20-25 minuten
- Voedingswaarde:
- 830 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de spekjes in 8 min. goudbruin en krokant. Voeg de bosui en knoflook toe en bak mee. Schenk de wijn in de pan, roer door de spekjes en kook de wijn zachtjes 1 min. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook, draai het vuur laag. Breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de spekjes al zout zijn.
- Roer op het laatste moment de spinazie door de spekjessaus. Schep de spinazie om in de hete saus en laat slinken. Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe borden.
- Schep de spekjessaus met spinazie over de parelcouscous. Maal verse peper over de spekjessaus en strooi de kaas erover
Tip: Meng in een kom de salade met de mosterddressing en breng op smaak met zout en peper.
Bevat p.p: 830 kcal. 33 g eiwit, 49 g vet waarvan 25 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Parelcouscous Builtje