Bereidingswijze
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot en venkel 2 - 3 min.
- Schep de rijst en geraspte citroenschil erdoor en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en kook de zilvervliesrijst afgedekt in 12 - 15 min. zachtjes gaar.
- Wrijf intussen de roodbaarsfilets in met zout, versgemalen peper, citroensap en olijfolie en bak ze in een hete grillpan of koekenpan in 6 - 8 min. mooi bruin en net gaar. Keer de visfilets na 3 - 4 min. voorzichtig met een spatel.
- Maak de rijst los met een vork en meng driekwart van de munt erdoor. Schep de rijst op warme borden en leg de roodbaarsfilet ernaast. Strooi wat munt over de roodbaars. Lekker met een tomatensalade.
Tip: Dol op venkel? Fruit ½ eetlepel gedroogde venkelzaadjes mee met de sjalot en venkel.
Bevat p.p: : 545 kcal. 32 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel