Bereidingswijze
- Schep de broccoli in een ruime kookpan, voeg de Lassie Zilvervliesrijst toe en schenk er 2 liter kokend water op. Roer even om, breng het water aan de kook en kook samen gaar.
- Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes ca. 5 min. Voeg de ui en champignons toe en roerbak weer 5 min. Strooi er 1 eetlepel bloem over, roer er 200 ml water bij en breng de saus aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt 5 - 10 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de gehaktballetjes in champignonsaus bij de broccolirijst.
Tip: Nog meer kruiden? Voeg 1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.
Bevat p.p.: 540 kcal. 25 g eiwit, 17 g vet en 63 g koolhydraten.