Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommerstukken in plakjes.
- Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesje uit. Vang het sap op en schenk 3 - 4 eetlepels daarvan in een schaal. Roer de mayonaise met zout en peper door het sinaasappelsap. Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes.
- Schep de komkommer, paprika, bleekselderij en sinaasappelstukjes door de dressing. Schep ook de warme rijst erdoor. Laat de rijstsalade afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15 - 17 min. goudbruin en gaar, keer halverwege.
- Verdeel de veldsla over borden en schep een bergje rijstsalade in het midden. Leg de vissticks erop.
Tip: Combineer naar hartenlust. Voeg diepvriesdoperwtjes toe, kleine beetgare broccoliroosjes of geraspte wortel.
Bevat p.p.: 535 kcal. 17 g eiwit, 18 g vet waarvan 3 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel