Bereidingswijze
- Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Voeg het vlees en de paprika’s toe en bak 3 min.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bestrooi het vlees met beide soorten paprikapoeder en de bloem. Schep om en bak nog 1 min.
- Schenk het blik tomaten en de vleesbouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de soep met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de peterselie door de room.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de orzo toe en schep de soep in 4 kommen.
- Schep in elke kom een lepel peterselieroom.
Tip: Roer voor een pittig accent door de zure room 2-3 tl mierikswortel.
Variatietip: Vervang de peterselie door de blaadjes van 1 takje munt voor een fris accent.
Bevat p.p.: 485 kcal, 30 g eiwit, 23 g vet waarvan 13 g verzadigd, 37 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel