Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Zoete aardappelsoep
met haverrijst, knoflookyoghurt en peterseliesalsa
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 430 kcal
Bereidingswijze
1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en hak 1 teen knoflook fijn. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 min.
2. Schep de zoete aardappelblokjes erdoor en bak 1 min. mee. Schenk het blik gepelde tomaten in de pan. Voeg het bouillontablet en 800 ml water toe. Breng aan de kook.
3. Draai het vuur laag en kook de soep in 10 min. zachtjes gaar. Pers intussen 1 teen knoflook en roer door de yoghurt.
4. Pers de laatste teen knoflook boven 4 el olijfolie. Hak de peterselie fijn en meng door de knoflookolie. Breng de peterseliesalsa op smaak met zout en peper.
5. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
6. Schep de haverrijst in 4 kommen. Schep er de soep bij. Schep in elke kom een lepel knoflookyoghurt en garneer met de peterseliesalsa.
Tip: Bestrooi de soep met grof gehakte gepelde ongezouten pistachenoten voor een krokante beet.
Bevat p.p.: 430 kcal, 6 g eiwit, 26 g vet waarvan 6 g verzadigd, 40 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel