Bereidingswijze
- Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en hak 1 teen knoflook fijn. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 min.
- Schep de zoete aardappelblokjes erdoor en bak 1 min. mee. Schenk het blik gepelde tomaten in de pan. Voeg het bouillontablet en 800 ml water toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de soep in 10 min. zachtjes gaar. Pers intussen 1 teen knoflook en roer door de yoghurt.
- Pers de laatste teen knoflook boven 4 el olijfolie. Hak de peterselie fijn en meng door de knoflookolie. Breng de peterseliesalsa op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de haverrijst in 4 kommen. Schep er de soep bij. Schep in elke kom een lepel knoflookyoghurt en garneer met de peterseliesalsa.
Tip: Bestrooi de soep met grof gehakte gepelde ongezouten pistachenoten voor een krokante beet.
Bevat p.p.: 430 kcal, 6 g eiwit, 26 g vet waarvan 6 g verzadigd, 40 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel