Zelf risotto maken is een tijdrovend klusje. Met Lassie Bijnaklaar Risotto staat deze heerlijke Italiaanse klassieker toch snel op tafel. De rijst is al gaar én op smaak. Voeg zelf je favoriete ingrediënten toe voor een complete maaltijd.
Courgetterisotto met pesto
- Personen:
- 2 personen
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 370 kcal
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie of de boter. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak in 4 min. mooi bruin en beetgaar.
3. Knijp intussen lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de risotto door de courgette. Voeg 75 ml water toe en verwarm al roerende 2-3 min.
4. Breng de risotto op smaak met peper. Roer de pesto in 2 slagen door de risotto zodat een mooi marmereffect ontstaat. Schep de risotto op 2 borden en bestrooi eventueel met wat blaadjes basilicum.
Tip: Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip: Vervang het water door droge witte wijn.
Bevat p.p.: 370 kcal, 8 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 40 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel