Bereidingswijze
- Snijd de bieten in blokjes. Schep ze om met de rijstazijn en de gembersiroop. Veeg de shiitake schoon en rijg ze aan de prikkers.
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de shiitakespiesjes 4 min. Bestrijk ze rondom met de marinade en bak nog 3 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de spinazie, de pickled bietjes, de edamame en de cashewnoten over de rijst.
- Leg de shiitake-yakitori op de poke bowls. Spuit of schep de wasabimayonaise op de bowls.
Tip: Bestrooi de poke bowls met 2 tl zwart sesamzaad.
Vegan tip: Neem vegan mayonaise en meng er wasabipasta naar smaak door.
Bevat p.p.: 600 kcal, 15 g eiwit, 31 g vet waarvan 5 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel