Sriracha poke bowl met vega yakitori,

spinazie en pickled bietjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
20
Voedingswaarde:
600
700 Lassie Poké bowl Sriracha Sriracha poke bowl met vega yakitori spinazie en pickled bietjes

Ingrediënten

  • 2 zakken Lassie Kant-en-klare Poke Bowl rijst Sriracha (à 200 g)
  • 300 g gekookte rode bieten
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el gembersiroop
  • 200 g shiitake
  • 2 el olie
  • 2 el yakitori- of teriyakimarinade
  • 50 g babyspinazie
  • 150 g koelverse edamame (sojabonen)
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 3 el wasabimayonaise

Extra nodig: 8 bamboekprikkers

Optioneel:

  • 2 tl zwart sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de bieten in blokjes. Schep ze om met de rijstazijn en de gembersiroop. Veeg de shiitake schoon en rijg ze aan de prikkers.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de shiitakespiesjes 4 min. Bestrijk ze rondom met de marinade en bak nog 3 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de spinazie, de pickled bietjes, de edamame en de cashewnoten over de rijst.
  4. Leg de shiitake-yakitori op de poke bowls. Spuit of schep de wasabimayonaise op de bowls.

Tip: Bestrooi de poke bowls met 2 tl zwart sesamzaad.

Vegan tip: Neem vegan mayonaise en meng er wasabipasta naar smaak door.

Bevat p.p.: 600 kcal, 15 g eiwit, 31 g vet waarvan 5 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Voorgestoomde Poké bowl rijst sriracha 250g tekst wit
Poké Bowl rijst Kant-en-Klaar Sriracha

Met Lassie Poké Bowl rijst Kant-en-Klaar Sriracha zet je zelf supersnel en simpel een heerlijke poké bowl op tafel. De sriracha geeft een lichtpittige smaak en mooie, oranje kleur aan deze Hawaïaanse klassieker.