Pandanrijst

met shoarma, aubergine reepjes en tahini-yoghurt

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
750 kcal
483 Pandarijst Extra Vezels Shoarma bowl met aubergine en tahini yoghurt kp

Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Pandanrijst
  • 1 aubergine
  • 7 - 8 el olie
  • 1 courgette, in lange stukken gesneden
  • 400 g shoarma
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el tahini sesampasta
  • ½ krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 (biologische) citroen

Optioneel:

  • 75 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Snijd de aubergine in plakken en dan in repen. Bestrooi met zout en laat 5 min. staan.
  3. Verhit 3 eetlepels olie, voeg de aubergine toe en bak rondom goudbruin. Voeg de courgette plus 2 - 3 eetlepels olie toe. Bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar in 10 min. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de shoarma op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur iets lager, schep regelmatig om en bak het vlees goudbruin en gaar in ca. 8 min.
  5. Meng intussen in een kom de yoghurt en tahini en verdun eventueel met water.
  6. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp citroenschil over het vlees en serveer met de tahini-yoghurt.

Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.

Bevat p.p.: 750 kcal. 30 g eiwit, 39 g vet waarvan 8 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandan Builtje 300g tekst wit
Pandan rijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Lassie Pandanrijst Duurzaam 750g tekst wit
Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.