Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de aubergine in plakken en dan in repen. Bestrooi met zout en laat 5 min. staan.
- Verhit 3 eetlepels olie, voeg de aubergine toe en bak rondom goudbruin. Voeg de courgette plus 2 - 3 eetlepels olie toe. Bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar in 10 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de shoarma op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur iets lager, schep regelmatig om en bak het vlees goudbruin en gaar in ca. 8 min.
- Meng intussen in een kom de yoghurt en tahini en verdun eventueel met water.
- Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp citroenschil over het vlees en serveer met de tahini-yoghurt.
Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.
Bevat p.p.: 750 kcal. 30 g eiwit, 39 g vet waarvan 8 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel