Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Wrijf de stukken aubergine in met citroensap.
- Meng de knoflook met de komijn, koriander, zout, versgemalen peper en 2 eetlepels olie. Bestrijk de stukken aubergine ermee en rooster ze in een hete grillpan rondom mooi bruin en gaar.
- Spoel de zwarte bonen in een zeef. Verwarm 2 eetlepels olie en smoor de bosui 2 min. afgedekt. Schep de zwarte bonen en peterselie erdoor. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe en warm al omscheppend goed door.
- Serveer de rijst in wijde kommen, schep de zwarte bonen en de stukken aubergine er bovenop.
Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met andere peulvruchten. Denk aan kikkererwten, rode kidneybonen of Edamame boontjes.
Bevat p.p: 520 kcal. 12 g eiwit, 18 g vet waarvan 11 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel