Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 240 °C. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de knoflook en rozemarijn even aan. Voeg de tomatenblokjes toe en kook de saus op laag vuur 15 min. in. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de aubergines met zout en peper. Bestrijk beide kanten met olie. Leg de aubergine-tournedos op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Roer intussen de kappertjes door de tomatensaus. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de aubergine-tournedos erop en de tomatensaus erover. Bestrooi met de amandelen en Parmezaanse kaas en serveer met een toef rucola.
Bevat p.p.: 685 kcal. 18 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel