Bereidingswijze
- Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en de tenen knoflook in plakjes. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.
- Kook de zilvervliesmix gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de blokjes pompoen met de kurkuma en komijn erdoor en bak nog 4 min.
- Voeg de tomaatjes toe met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap en schenk er 75 ml water bij. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de groenten 2 - 3 min. tot de tomaatjes openknappen.
- Schep hand voor hand de spinazie door de groenten en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
- Serveer de zilvervliesspeltmix in diepe borden en schep het groentestoofpotje erop. Lekker met gebakken saucijsjes, merguezworstjes of gebakken vis.
Tip: Dit is een heerlijk gerecht om mee te variëren. Vervang de pompoen in de zomer door courgette of venkel. Voeg als variatie olijven toe.
Bevat p.p: 380 kcal. 12 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel