Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op ½ cm van de wand. Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn.
- Bestrooi de aubergines aan de uitgeholde kant met zout en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg de aubergines in een braadslede en laat ze in de oven in 20 min. zacht worden.
- Verwarm intussen de rest van de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer het vruchtvlees, de komijn, kaneel en 1 theelepel versgemalen zwarte peper door de knoflook en verwarm alles tot het gaat geuren.
- Schep de bulgur erdoor en bak kort mee. Schenk 450 ml bouillon erbij en smoor de bulgur in 10 min. zachtjes gaar.
- Halveer intussen de dadels en verwijder de pitten. Hak de dadels in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes grof. Verkruimel de feta. Schep de dadels met de peterselie en de helft van de pistachenootjes en feta door de bulgur.
- Vul de auberginehelften met de bulgurpilav en druk goed aan. Zet de aubergines weer in de braadslede en strooi de resterende pistachenootjes en feta erover. Druppel er nog wat olijfolie over en schenk de resterende bouillon op de bodem.
- Bak de aubergines nog 15 - 20 min. in de oven tot de feta lichtbruin kleurt. Lekker met een groene salade.
Tip: Vervang de aubergines door courgettes of paprika’s. In plaats van dadels zijn gedroogde abrikozen of rozijnen ook lekker.
Bevat p.p: 650 kcal. 20 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel