Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de eieren in 6 - 8 min. bijna hard en laat ze schrikken. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verwarm de boter en roerbak de ui, knoflook en gember 1 - 2 min. Voeg de kerriepoeder, mosterdzaadjes en peperreepjes toe en roerbak nog 1 - 2 min. Roer de tomaatblokjes en het citroensap erdoor.
- Schep beetje bij beetje de rijst en de makreel door de specerijen en laat het gerecht al omscheppend heet worden.
- Pel de eieren en snijd ze in vieren. Serveer de kedgeree in een warme schaal of borden. Garneer met de partjes ei en bestrooi met koriander of peterselie. Geef de yoghurt erbij.
Tip: Kedgeree is een Brits ontbijtgerecht dat stamt uit de koloniale tijd, maar het is ook heerlijk als warme maaltijd.
Bevat p.p.: 2730 kJ/650 kcal. 25 g eiwit, 32 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel