De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Risotto
primavera
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 560 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Marc & Thomas Vignier 'Lloma Bona' 2021 - Een viognier uit Spanje is al verrassend. Maar de combinatie met risotto is nog verrassender.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de boter en de helft van de olie en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
- Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de venkel 2 min. Voeg de asperges en de courgette toe en bak 2 min. mee. Snijd de artisjokharten doormidden en bak 1 min. mee.
- Schep de groente door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en garneer met de peterselie en kaas.
Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino Romano (pittige Italiaanse schapenkaas).
Bevat p.p.: 560 kcal. 18 g eiwit, 22 g vet en 71 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst