Risotto

primavera

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
560 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Marc & Thomas Vignier 'Lloma Bona' 2021
Een viognier uit Spanje is al verrassend. Maar de combinatie met risotto is nog verrassender.
26 Risottorijst Risotto primavera

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 30 g boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 venkel, in plakjes
  • 1 bos groene asperges, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en de helft van de olie en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
  2. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de venkel 2 min. Voeg de asperges en de courgette toe en bak 2 min. mee. Snijd de artisjokharten doormidden en bak 1 min. mee.
  3. Schep de groente door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en garneer met de peterselie en kaas.

Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino Romano (pittige Italiaanse schapenkaas).

Bevat p.p.:
560 kcal. 18 g eiwit, 22 g vet en 71 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.