Coleslaw

met gegrilde avocado en veggie nuggets

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
920 kcal
538 Voorgestoomde Bulgur Coleslaw bulgur veggie nuggets

Ingrediënten

  • 200 g gesneden spitskool (zak)
  • 150 g worteljulienne (zakje)
  • 3 el (plantaardige) mayonaise
  • 1 volle tl grove mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el olie
  • 160 g veggie nuggets (schaal)
  • 250 g Lassie Bulgur
  • 1 avocado
  • 3 el grof geknipte biesloo
  • Extra nodig: grillpan

Optioneel

  • 1 limoen, schoongeboend

Bereidingswijze

  1. Meng in een ruime kom de spitskool, wortel, mayonaise, mosterd en azijn. Dit gaat het makkelijkste met schone handen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de veggie nuggets in 4 minuten goudbruin en krokant. Keer ze tussentijds om.
  3. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een grote lepel uit de schil. Verhit een grillpan, leg de avocado op de platte kant in de hete grillpan. Draai na 2 minuten met een spatel de avocado een kwartslag en gril nog 1 minuut.
  5. Verdeel de bulgur en veggie nuggets over 2 borden, schep de coleslaw ernaast en bestrooi de coleslaw met de bieslook voor een extra pittige smaak. Verdeel de avocado over de borden.

Tip: Maak een lekker frisse coleslaw door het sap van een halve limoen toe te voegen bij de eerste stap. Doe er voor de lekker ook nog wat rasp bij! Even husselen en garneren met een paar plakjes limoen.

Bevat p.p.: 920 kcal. 23 g eiwit, 61 g vet waarvan 7 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.