Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Wintersalade met bulgur
granaatappel en tahindressing
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 470 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de andijvie, de rode ui, en de kikkererwten in een schaal door de bulgur.
- Klop een dressing van de tahin, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel de salade met de tahindressing en bestrooi met de granaatappelpitjes.
Tip: Bestrooi de salade met 75 g grof verkruimelde feta.
Bevat p.p.: 470 kcal. 13 g eiwit, 22 g vet waarvan 3 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur