Volkoren citroen-kruidencouscous met

zoete gembertomaatjes en geitenkaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
705 Lassie Volkoren Cousous Citroen kruidencouscous met zoete gembertomaatjes en geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie volkoren couscous (275 g)
  • 750 g cherrytomaatjes
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 2 citroenen
  • 1 flinke bos verse kruiden, bijv. peterselie, dille en bieslook
  • 200 g verse geitenkaas naturel

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaatjes. Schil de gember en rasp deze fijn.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de tomaatjes 6 min., tot de sappen vrijkomen. Voeg de gember toe en bak 2 min. mee. Schep de honing erdoor en breng op smaak met peper.
  3. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vruchten uit. Hak de kruiden fijn.
  5. Roer de couscous met een vork los. Schep de citroenrasp, het -sap, de kruiden en de laatste 3 el olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de couscous op 4 borden. Verdeel er de tomaatjes over en garneer met stukjes geitenkaas.

Tip: Garneer met wat extra grof gehakte verse kruiden en geroosterde pijnboompitten.

Variatietip: Vervang de geitenkaas door gebakken plakjes halloumi. Leg de halloumi warm op de couscous.

Bevat p.p.: xxx kcal, xx g eiwit, xx g vet waarvan x g verzadigd, xx g koolhydraten en xx g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Volkoren Couscous 275g tekst wit
BIO Volkoren Couscous

Couscous is de perfecte basis voor een gezonde maaltijd. Deze volkoren couscous is biologisch geteeld en een bron van vezels. Bereiden is supersimpel: 5 minuutjes wellen en de couscous is klaar voor gebruik.