Couscous is de perfecte basis voor een gezonde maaltijd. Deze volkoren couscous is biologisch geteeld en een bron van vezels. Bereiden is supersimpel: 5 minuutjes wellen en de couscous is klaar voor gebruik.
Volkoren citroen-kruidencouscous met
zoete gembertomaatjes en geitenkaas
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
Bereidingswijze
- Halveer de tomaatjes. Schil de gember en rasp deze fijn.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de tomaatjes 6 min., tot de sappen vrijkomen. Voeg de gember toe en bak 2 min. mee. Schep de honing erdoor en breng op smaak met peper.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vruchten uit. Hak de kruiden fijn.
- Roer de couscous met een vork los. Schep de citroenrasp, het -sap, de kruiden en de laatste 3 el olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de couscous op 4 borden. Verdeel er de tomaatjes over en garneer met stukjes geitenkaas.
Tip: Garneer met wat extra grof gehakte verse kruiden en geroosterde pijnboompitten.
Variatietip: Vervang de geitenkaas door gebakken plakjes halloumi. Leg de halloumi warm op de couscous.
Bevat p.p.: xxx kcal, xx g eiwit, xx g vet waarvan x g verzadigd, xx g koolhydraten en xx g voedingsvezel