Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.
Rijstpannenkoekjes
met banaan
- Personen:
- 6
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 346kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Breng de rijst met de melk aan de kook en kook de rijst al roerend zachtjes gaar in 12 min. Laat de rijstebrij onder af en toe omscheppen afkoelen tot koud. Klop de eieren los en roer ze bij de koude rijstebrij.
- Verhit steeds wat boter in een vlakke koekenpan en schep er 2-3 sauslepels vol rijstebrij in. Bak rijstpannenkoekjes tot ze bovenop droog zijn, keer voorzichtig en bak de onderkant snel goudbruin. Houd ze warm tussen twee borden. Snijd de bananen in 2 stukken, snijd de stukken overlangs doormidden. Bak de bananen in de rest van de boter goudbruin. Warm in een steelpan de honig al roerend op.
- Verdeel de rijstpannenkoekjes en stukken banaan over 4 borden en schep de warme honing erover.
Tip: De rijstpannenkoekjes bakken wat makkelijker als je een beslag klopt van 50 g bloem en 2 eieren en daar de afgekoelde rijstbrij doorroert. Ze breken dan minder snel.
Bevat p.p: 346kcal. 7g eiwit, 13g vet en 48g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Dessert rijst