Bereidingswijze
- Verwarm de bouillon en voeg de wortel en bleekselderij toe tot de groenten beetgaar zijn.
- Verwarmen de olie en bak het sjalotje kort.
- Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.
- Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
- Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
- Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
- Roer de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
- Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en oregano.
Tip: Ook lekker: basilicum in plaats van oregano.
Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte geitenkaas.
Bevat p.p.: 662 kcal. 24,9 g vet, 37,6 g eiwit en 69,3 g koolhydraten