Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.
Romige risotto
met kip
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 662 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Cà dei Maghi Valpolicella Classico 2020 - Lekker gevuld rood met een rijek, romige risotto.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de bouillon en voeg de wortel en bleekselderij toe tot de groenten beetgaar zijn.
- Verwarmen de olie en bak het sjalotje kort.
- Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.
- Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
- Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
- Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
- Roer de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
- Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en oregano.
Tip: Ook lekker: basilicum in plaats van oregano.
Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte geitenkaas.
Bevat p.p.: 662 kcal. 24,9 g vet, 37,6 g eiwit en 69,3 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Rapido Risotto