Bereidingswijze
- Meng de Turkse yoghurt met ¼ theelepel zout. Leg voor een stevige labne een dik stuk keukenpapier in een bolzeef, schep de yoghurt erin en laat uitlekken.
- Bereid in de tussentijd de gekruide couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 3 minuten. Snijd de courgette in 4 stukken in de lengte. Snijd ieder stuk in partjes en voeg toe aan de paprika. Leg de tomaten tussen de groenten in de pan. Bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten in 12 minuten gaar. Schud tussendoor een keer om. Rasp 1 theelepel van de oranje sinaasappelschil boven de groente.
- Verdeel de gekruide couscous over 4 borden, schep de groenten ernaast. Strooi de zaden- en pittenmix over de couscous en schep de labne ernaast.
Tip: Strooi de za’atar over de labne.
Tip: Maak dit recept met Lassie Voorgestoomde Couscous Kant-en-Klaar
Bevat p.p.: 545 kcal. 15 g eiwit, 23 g vet waarvan 5 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel