Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Bobotie van kipgehakt
met wortelsalade
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 40 minuten
- Voedingswaarde:
- 815 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C, vet een ovenschaal in. Giet de rijst af, schep het in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
- Verhit intussen de olie en fruit de ui met het kerriepoeder ca. 4 min. Schep het kipgehakt erbij en roerbak het gehakt rul. Voeg amandelschaafsel en abrikozenjam toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de rijst en druk stevig aan. Klop de eieren los met de zure room en lepel het over het gehakt. Steek de laurierblaadjes erin. Bak de bobotie 25 min.
- Schaaf de worteltjes in plakjes. Pel de mandarijntjes en snijd ze boven de worteltjes in halve plakjes. Meng wortel, mandarijn en rozijnen met de dressing. Serveer de rijstbobotie met de wortelsalade.
Tip: Geef er een chutney bij, zoals ze in Zuid-Afrika doen.
Tip: Gebruik voor een vegetarische variant vegetarisch gehakt (tofu of quorn), meng het zonder het te bakken, door de gefruite ui met kerrie. Volg verder het recept.
Bevat p.p.: 815 kcal. 34 g eiwit, 35 g vet en 95 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst