Bereidingswijze
- Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze. Halveer de venkel en snijd de helften in blokjes en de stelen in plakjes. Hak het groen fijn. Wrijf de saffraandraadjes met wat zout in een vijzel fijn.
- Kook de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de venkel, paprika en courgette erdoor en bak de groente zachtjes 1 - 2 min.
- Schep de tomaat, saffraan, oregano, zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Smoor de groente afgedekt 8 - 10 min. tot ze in een lekkere tomatensaus liggen.
- Halveer de eieren en leg ze met de dooier naar boven tussen de groenten. Verwarm het gerecht nog 3 - 4 min. zonder deksel. Strooi het venkelgroen erover, houd wat achter voor decoratie.
- Schep de zilvervliesrijstmix in diepe borden en schep de groenten met saus en eieren erop. Strooi de rest van het venkelgroen erover.
Tip: Saffraan geeft dit gerecht een fijne smaak en een mooie kleur. In dit gerecht kun je het eventueel vervangen door ½ theelepel koenjit en 1 theelepel milde paprikapoeder.
Bevat p.p: 515 kcal. 21 g eiwit, 20 g vet waarvan 5 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel