Zelfgemaakte sambal

Zelfgemaakte sambal met trassie en knoflook

Personen:
4
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
10 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 50 g pepermix mild (bakje 3 kleuren) of 3 Spaanse rode pepers
  • 1 teen knoflook
  • ¼ theelepel trassie (garnalenpasta)
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • Extra nodig: staafmixer met hakmolentje

Optioneel

  • 25 g geraspte kokos, geroosterd
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze in grove stukjes. Pureer de pepertjes en knoflook met 1 theelepeltje zout in het hakmolentje van de staafmixer fijn. Voeg de trassie, ui, olie en eventueel nog 3 eetlepels water toe en pureer nog even mee.
  2. Schep de sambal in een schoon potje of bakje. Je kunt de sambal afgedekt 1 week bewaren in de koelkast.

Tip: Voeg de geroosterde kokos toe aan de sambal.

Tip: Iets minder spicy? Voeg de suiker toe.

Tip: Extra veel smaak en minder pittig? Voeg de suiker en ketjap toe.

Bevat p.p.: 10 kcal, 1 g eiwit, 0 g vet waarvan 0 g verzadigd, 1 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Ontdek onze recepten