
Ingrediënten
- 50 g pepermix mild (bakje 3 kleuren) of 3 Spaanse rode pepers
- 1 teen knoflook
- ¼ theelepel trassie (garnalenpasta)
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 eetlepel olie
- Extra nodig: staafmixer met hakmolentje
Optioneel
- 25 g geraspte kokos, geroosterd
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze in grove stukjes. Pureer de pepertjes en knoflook met 1 theelepeltje zout in het hakmolentje van de staafmixer fijn. Voeg de trassie, ui, olie en eventueel nog 3 eetlepels water toe en pureer nog even mee.
- Schep de sambal in een schoon potje of bakje. Je kunt de sambal afgedekt 1 week bewaren in de koelkast.
Tip: Voeg de geroosterde kokos toe aan de sambal.
Tip: Iets minder spicy? Voeg de suiker toe.
Tip: Extra veel smaak en minder pittig? Voeg de suiker en ketjap toe.
Bevat p.p.: 10 kcal, 1 g eiwit, 0 g vet waarvan 0 g verzadigd, 1 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel