Zelfgemaakte sambal
met trassie en knoflook
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 10 kcal
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze in grove stukjes. Pureer de pepertjes en knoflook met 1 theelepeltje zout in het hakmolentje van de staafmixer fijn. Voeg de trassie, ui, olie en eventueel nog 3 eetlepels water toe en pureer nog even mee.
- Schep de sambal in een schoon potje of bakje. Je kunt de sambal afgedekt 1 week bewaren in de koelkast.
Tip: Voeg de geroosterde kokos toe aan de sambal.
Tip: Iets minder spicy? Voeg de suiker toe.
Tip: Extra veel smaak en minder pittig? Voeg de suiker en ketjap toe.
Bevat p.p.: 10 kcal. 1 g eiwit, 0 g vet waarvan 0 g verzadigd, 1 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel