Zelfgemaakte sambal

met trassie en knoflook

Personen:
4
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
10 kcal
547 Verse sambal rode ui

Ingrediënten

  • 50 g pepermix mild (bakje 3 kleuren) of 3 Spaanse rode pepers
  • 1 teen knoflook
  • ¼ tl trassie (garnalenpasta)
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 el olie
  • Extra nodig: staafmixer met hakmolentje

Optioneel

  • 25 g geraspte kokos, geroosterd
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 el ketjap manis
Personen:
4
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
10 kcal

Deel dit recept

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze in grove stukjes. Pureer de pepertjes en knoflook met 1 theelepeltje zout in het hakmolentje van de staafmixer fijn. Voeg de trassie, ui, olie en eventueel nog 3 eetlepels water toe en pureer nog even mee.
  2. Schep de sambal in een schoon potje of bakje. Je kunt de sambal afgedekt 1 week bewaren in de koelkast.

Tip: Voeg de geroosterde kokos toe aan de sambal.

Tip: Iets minder spicy? Voeg de suiker toe.

Tip: Extra veel smaak en minder pittig? Voeg de suiker en ketjap toe.

Bevat p.p.: 10 kcal. 1 g eiwit, 0 g vet waarvan 0 g verzadigd, 1 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van