Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.
Parelcouscous met
groentestoof en falafel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine in blokjes en snipper de uien grof. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bak de aubergine 3 min. Voeg de ui toe en bak nog 3 min.
2. Schep de vadouvan erdoor. Voeg de tomatenblokjes met de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 15 min. gaar.
3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de falafel in 5 min. bruin en gaar.
4. Breng de groentestoof op smaak met zout en peper. Knip de builtjes parelcouscous open en verdeel over 4 borden of kommen. Hak de koriander grof.
5. Schep de groentestoof en de falafel bij de parelcouscous. Garneer met de koriander.
Lekker met knoflooksaus