Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.
Luchtige vluggort
met room, citrusfruit en basilicum
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 270 kcal
Bereidingswijze
1. Breng de vluggort met 500 ml water aan de kook. Kook op laag vuur in 15 min. gaar. Giet de vluggort door een fijne zeef en laat afkoelen.
2. Snijd intussen de onder- en bovenkant van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes langs de schil en het vruchtvlees en snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Meng de sinaasappel met het limoensap en basilicum.
3. Klop in een kom met een handmixer de slagroom met de yoghurt en suiker stijf. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
4. Spatel vlak voor serveren de slagroom zo luchtig mogelijk door de vluggort, verdeel over 4 kommetjes en schep het fruit erop.
Tip: Extra lekker met mangoblokjes over het dessert!
Bevat p.p.: 270 kcal, 5 g eiwit, 14 g vet waarvan 9 g verzadigd, 30 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel