Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de kipfilet in 4 gelijke stukken en besprenkel met citroensap. Meng de currypasta met de yoghurt en bestrijk de stukken kip hiermee. Leg ze op een ovenrooster met aluminiumfolie en rooster ze 18 min., keer af en toe.
- Verhit de olie en fruit hierin de korianderzaadjes tot ze bruin kleuren. Voeg de rijst en 1 theelepel zout toe en roerbak 4 min. Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook. Kook de rijst afgedekt op laag vuur zonder roeren 8 min. Haal de rijst van het vuur en laat nog 10 min. afgedekt staan.
- Klop een dressing van 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olie en peper en schep de komkommer, tomaatblokjes, helft van de koriander en pinda’s hiermee om. Schep de rijst om en schep de rest van koriander erdoor. Verdeel de rijst over 4 borden en leg op elk een gehalveerde geroosterde kip. Leg er een partje citroen bij en serveer de tomatensalade erbij.
Tip: Volgens goed Indiaas gebruik wordt de basmatirijst in een zeef gespoeld en daarna onder water 1 uur geweekt. Volg, na uitlekken, het recept.
Bevat p.p.: 589 kcal. 33 g eiwit, 23 g vet en 60 g koolhydraten