Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Lamskarbonades
met geroosterde tomaat en dadelbulgur
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 785 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en 1 takje rozemarijn en hak ze fijn. Roer er 1 teen geperste knoflook, zout, peper en ca. 3 eetlepels olie bij. Schep de karbonades, tomaten en halve kleine uien hierin om, schep ze op de bakplaat rooster alles 15 min. in de oven, keer de karbonades en uitjes halverwege.
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de blaadjes van 2 takjes verse oregano fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui goudbruin in 5 min. Schep de bulgur, oregano en dadelreepjes erbij en roerbak de bulgur ca. 4 min.
- Verdeel de lamskarbonades, tomaten en uien over 4 borden, schep de bulgur in kommen en zet deze op de borden erbij.
Tip: Geef er tzatziki bij.
Bevat p.p.: 785 kcal. 37 g eiwit, 36 g vet en 78 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur