Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Braadworst
met groentestoof en couscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 615 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Haal de sperzieboontjes af en snijd ze in vieren. Kook ze in 8 - 10 min. beetgaar.
- Prik de braadworsten hier en daar in en bak ze met 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Schenk er 100 ml water bij en braad de worsten in 10 - 12 min. gaar.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm de overige olijfolie en bak de bosui en paprika 2 - 3 min. op matig hoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes toe en roerbak tot de tomaatjes zachter worden.
- Giet de boontjes af en schep ze met het tomatensap door het tomatenmengsel. Warm nog even door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep de couscous in kommetjes en schep de groenten erop. Snijd de braadworst in plakjes en leg ze er bij.
Tip: Ook lekker met gebakken kipfilet.
Bevat p.p.: 615 kcal, 26 g eiwit, 29 g vet waarvan 9 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous