Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.
Eenvoudige Chinese Hotpot
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 min
- Voedingswaarde:
- 675 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Doe de parmaham met de lente-ui, gember, gojibessen, knoflook en shiitakes in een soeppan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en leg de deksel schuin op de pan. Laat de bouillon 30 min. sudderen.
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet de hotpot op het inductieplaatje in het midden van de tafel en giet de bouillon erbij. Laat hem aan de kook komen. Doe de groentemix, de shiitakes, wortel en aardappels in bordjes of schaaltjes en zet om de hotpot heen op tafel.
- Meng de chilisaus met de geraspte gember. Schenk de saus in vier kommetjes en bestrooi met de gehakte pinda’s.
- Schep de rijst in kommen en het hotpotten kan beginnen
Tip: Als je twee pannen (of een speciale hotpotpan met twee vakken) hebt, dan is deze soep lekker om te combineren met de pittige Sichuan hotpot (link).
Tip: Wil je de hotpot uitbreiden met vlees/vis? Kies dan bijvoorbeeld voor dungesneden biefstuk of lamsvlees, gehaktballetjes, blokjes kipdijfilet, gepelde garnalen of kabeljauw.
Bevat p.p.: 675 kcal, 26 g eiwit, 16 g vet waarvan 3 g verzadigd, 104 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Basmatirijst voordeelpak