Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.
Couscous
met kruidige kikkererwtensaus
- Personen:
- 3
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 630 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree en kikkererwten toe en schenk er 200 ml water bij. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. pruttelen.
- Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de olijven door de kikkererwten en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de couscous over 3 borden en serveer met de saus. Bestrooi met de munt.
Tip: Lekker met een groene salade.
Bevat p.p.: 630 kcal. 20 g eiwit, 24 g vet en84 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Couscous Maroc