Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan. Bak de kip in olie samen met de kerriepoeder ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de mango en kokosmelk al roerend toe en laat nog ca. 7 minuten pruttelen (tot de mango warm is). Regelmatig roeren.
- Kook ondertussen de broccoli ca. 5 minuten. Giet na bereiding af.
- Meng de kip, mango en broccoli door de rijst.
- Hapje grof prakken en lauwwarm serveren. Kip, zo nodig, kleiner snijden. De rest af laten koelen en invriezen (bijv. in een siliconen muffinvorm).
Serveertip: Voeg voor een frisse touch limoensap toe bij stap 4.
Variatietips: In plaats van kip kun je kiezen voor een witvis, zoals kabeljauwfilet. Broccoli kun je ook vervangen door winterpeen.
Bevat per 100g: 148.5 kcal. 6.0 g eiwit, 7.5 g vet waarvan 3.0 g verzadigd, 13.3 g koolhydraten, 3.5 g suikers, 1.9 g voedingsvezel en 0.08 g zout