Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van 2x2 cm.
- Meng 2 eetlepels olie met 3 eetlepels ketjap en hussel door de pompoenblokjes in een grote ovenschaal. Bestrooi met zout en rooster de blokjes in de oven in 25-30 minuten gaar en mooi glanzend bruin. Rijg de blokjes aan satéstokjes - je haalt zo’n 18 stuks uit een flinke pompoen.
- Doe de cashewnoten (houd een klein beetje apart voor de garnering) met 1 teen knoflook, de rasp en het sap van een ½ limoen, de overige 3 eetlepels ketjap, een snuf zout, de rode peper en 150 ml water in de blender en maak er een gladde saus van. Warm voor het opdienen even door in een steelpan. Als je geen blender hebt, kan het ook met behulp van een staafmixer en een hoge maatbeker.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een wok of wadjan en rooster de kokosrasp hierin goudbruin. Neem uit de pan.
- Verhit 2 eetlepels olie in de wok en fruit de overige teen knoflook aan. Voeg de wokgroenten toe en roerbak de groenten op hoog vuur in 6-7 minuten gaar. Meng de geroosterde kokos erdoor.
- Hak de resterende cashewnoten grof. Verdeel de rijst over 4 borden. Leg op elk bord drie stokjes pompoensaté en lepel er saus overheen bestrooi met cashewnoten. Serveer met de wokgroenten
Tip: Extra crunch? Voeg een handje in ringetjes gesneden verse bosui toe.
Tip: Liever geen cashewnoten? Vervang ze voor geroosterde pinda’s.
Bevat p.p.: 597 kcal. 11,31 g eiwit, 36 g vet waarvan 12 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel