Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper zachtjes. Strooi de kerriepoeder erover en bak al omscheppend even mee.
- Laat de kikkererwten uitlekken en schep met de plakjes bospeen door de curry. Voeg de kokosmelk toe en kook nog 3 - 5 min. Voeg hand voor hand de spinazie door de curry en laat de blaadjes al roerend slinken.
- Serveer de basmatirijst in diepe borden met de kikkererwtencurry erover.
Tip: Serveer de basmatirijst met kikkererwtencurry met een tomatensalade: plakjes tomaat met een dressing van limoensap, wat druppels sojasaus of tamarinde en sesamolie. Bestrooi met verse koriander.
Tip: Voeg een lekker klodder Griekse Yoghurt toe!
Bevat p.p: 750 kcal. 28 g eiwit, 22 g vet waarvan 8 g verzadigd, 101 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel