Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak over de lengte van de paprikaatjes een insnede zodat de paprikaatjes na het roosteren makkelijk gevuld kunnen worden. Verwijder eventueel de zaadlijst (dit kan na het roosteren ook).
- Leg de paprikaatjes in de ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster de paprikaatjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar en zacht.
- Snipper de sjalot en hak de koriander fijn.
- Meng in een kom de couscous met de laatste el olijfolie, de sjalot, de ras el hanout en ¾ koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Neem de ovenschaal uit de oven. Laat de paprikaatjes eventueel afkoelen tot kamertemperatuur. Druk de paprikaatjes iets open. Schep er royaal de kruidencouscous in. Garneer met een dot yoghurt en bestrooi met de rest van de koriander.
Tip: Breng de kruidencouscous fris op smaak met een beetje limoensap.
Tip: In plaats ven kant-en-klare couscous is een restje bereide couscous ook ideaal voor dit hapje.
Bevat p.p.: 140 kcal, 3 g eiwit, 8 g vet waarvan 2 g verzadigd, 13 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel