Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.
Groentetajine
met couscous
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 470 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig met de komijn, koriander en versgemalen zwarte peper.
- Schep de wortel, paprika, sperziebonen en olijven erdoor en voeg de tijm, de helft van de citroenrasp, 1 - 2 eetlepels citroensap, 3 - 4 eetlepels water en wat zout en peper naar smaak toe. Smoor de groenten afgedekt in 10 min. zachtjes gaar, schep regelmatig om.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen verpakking.
- Schep de couscous in diepe borden en schep de groenten erop. Strooi de rest van de citroenrasp erover. Lekker met merguezworstjes of kipfilet.
Tip: Varieer met groenten: voeg bijvoorbeeld ook courgette en aubergine toe. Of maak een tajine met verschillende kleuren paprika, aubergine en courgette.
Bevat p.p: 470 kcal. 11 g eiwit, 19 g vet waarvan 6 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Couscous Maroc