Groentetajine

met couscous

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
470 kcal
Couscous Maroc Groentetaijnie Met Couscous

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 250 g wortel, in plakjes
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 75-100 g gemengde olijven
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 1 pak Lassie Gekruide Couscous Maroc (250 g)

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig met de komijn, koriander en versgemalen zwarte peper.
  2. Schep de wortel, paprika, sperziebonen en olijven erdoor en voeg de tijm, de helft van de citroenrasp, 1 - 2 eetlepels citroensap, 3 - 4 eetlepels water en wat zout en peper naar smaak toe. Smoor de groenten afgedekt in 10 min. zachtjes gaar, schep regelmatig om.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen verpakking.
  4. Schep de couscous in diepe borden en schep de groenten erop. Strooi de rest van de citroenrasp erover. Lekker met merguezworstjes of kipfilet.

Tip: Varieer met groenten: voeg bijvoorbeeld ook courgette en aubergine toe. Of maak een tajine met verschillende kleuren paprika, aubergine en courgette.

Bevat p.p: 470 kcal. 11 g eiwit, 19 g vet waarvan 6 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van