Poké bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een poké bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met Lassie poké bowl rijst. De rijst is rondkorrelig en lekker kleverig.
Snelle peking eend
van eendenborstfilet
- Personen:
- 6-8 personen
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
Dit recept kun je als topping voor crispy rice bites gebruiken.
- Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in zonder het vlees te raken. Bestrooi de filets met zout en peper.
- Verhit een koekenpan zonder olie en leg de eend met de velkant naar beneden in de pan en bak in 6 min. goudbruin en krokant. Draai om en bak op de vleeskant nog 3 min. Haal de filets uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat rusten.
- Voeg de honing, balsamicoazijn, ruby port, bouillonblokje en de 5 spice toe aan het bakvet in de pan. Breng de saus aan de kook en laat in 10 min. rustig inkoken tot licht stroperig. Roer de laatste 5 min. het rood fruit door de saus.
- Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes (trancheren).
- Verdeel de plakjes eend over een bord of een leuk stoommandje en lepel de warme roodfruit-portsaus erover en serveer direct. Lekker met Crispy Rice bites.
Tip: geef de saus een extra ‘kerst touch’ door het gebruik van verse kruiden als rozemarijn en tijm.
Variatietip: geen fan van eendenborst? Ook lekker met gerookte kipfilet.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Poké bowl rijst