Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Verhit in een hapjespan de olijfolie met de boter. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Schep de kip erdoor en bak 3 min. zachtjes mee. Voeg de tomaat en de kurkuma toe en bak nog 2 min.
3. Schep de basmatirijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg het kippenbouillontablet met de saffraan en 700 ml water toe. Breng aan de kook.
4. Draai het vuur laag en kook de rijst in zo’n 10 min. gaar. Voeg indien nog wat extra water toe.
5. Snijd intussen de dadels in stukjes. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Hak de peterselie fijn.
5. Schep de dadels met de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper. Schep de rijst op een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel.
Tip: Serveer met partjes limoen voor een fris accent.
Bevat p.p.: 540 kcal, 26 g eiwit, 15 g vet waarvan 4 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel